Den norske Studentersangforening + Defrost Youth Choir

Om

Denne sommeren reiser Den norske Studentersangforening (DnS) og dirigent Marit Tøndel Bodsberg på en etterlengtet Innlandet-turne. Etter to år i et koronastengt kulturliv yrer sangerne etter å igjen få synge for publikum, denne gangen i Sør-Fron, Gjøvik og Hamar. Turneen avsluttes i fantastiske Hamardomen, hvor Studentersangforeningen har alliert seg med Defrost Youth Choir, ledet av Thomas Caplin. Sammen inviterer korene til en storslagen avslutning på Innlandet-turneen med kormusikk fra både nært og fjernt. Velkommen!
Dørene åpner 30 minutter før konsertstart.

Defrost Youth Choir er kanskje Norges fremste ungdomskor. Medlemmene rekrutteres på Hedmarken og er mellom 14 og 25 år gamle. Defrost har vunnet gull i internasjonale konkurranser siden 2012, men er kanskje mest kjent for sin evne til å bevege publikum. Dirigent siden korets grunnleggelse i 2011 er Thomas Caplin, dosent i korledelse ved Høgskolen i Innlandet.

Marit Tøndel Bodsberg har sin utøvende bachelorutdannelse fra Musikkonservatoriet i Kristiansand, hvor hun tok fordypning i komposisjon, sang og fløyte. I 2005 ble hun, som eneste student, tatt opp til masterstudiet i dirigering ved Norges musikkhøgskole i Oslo, hvor hun avsluttet sine studier våren 2008. I disse årene var hun også Grete Pedersens assistent i Det Norske Solistkor. Hun har jobbet med flere av Norges fremste kor og ensembler foruten Det Norske Solistkor, blant andre Oslo Kammerkor, Musikkhøgskolens Kammerkor, Vocal Art, Gjøvik Sinfonietta, RingsakerOperaen, Norges Ungdomskor og Kvindelige Studenters Sangforening (KSS). Fra høsten 2017 er Bodsberg også universitetslektor i dirigering ved Norges musikkhøgskole.
Bodsberg har medvirket på en rekke plateinnspillinger både som sanger, dirigent og fløytist, og hun har vunnet flere nasjonale og internasjonale konkurranser med sine kor. Høsten 2012 ble hun tildelt Dirigentprisen under Norgesmesterskapet for kor, basert på hennes prestasjon med Kvindelige Studenters Sangforening. Hun mottok også dirigentprisen under konkurransen Canta del Mar Barcelona høsten 2015, da hun konkurrerte med Vestoppland Kammerkor, samt tilsvarende pris i Anton Bruckner-konkurransen i Linz sommeren 2017, sammen med Den norske Studentersangforening.
Den norske Studentersangforening (DnS) ble stiftet i 1845 og er Norges eldste kor, samt Universitetet i Oslos offisielle mannskor. Koret medvirker derfor ved Universitetets akademiske festligheter i utstrakt grad. Samtidig som DnS er en forening som forvalter den rike musikalske tradisjonen fra nasjonalromantikken, er foreningen også blant verdens ledende mannskor. Koret er for tiden rangert som Nordens beste mannskor av Interkultur, etter at koret vant både klassen for mannskor og sakral sang på Anton Bruckner-korkonkurransen i Linz, Østerrike sommeren 2017. Koret er også på listen av de hundre beste korene i verden uansett klasse. Følg oss på Facebook og Instagram!

Kart

Den norske Studentersangforening + Defrost Youth Choir

TypeAndre arrangement

Domkirkeodden, Strandvegen, Hamar, Norge, 2315, Hamar

Åpningstider

Hamardomen (28 Mai 2022)
DagTider
Lørdag19:00 - 20:00

Også i nærheten

 1. Norges mest berømte stupetårn

  0.7 miles unna
 2. Verdens største idrettshall som er bygget i tre

  0.8 miles unna
 3. 8 km med nydelig mjøsutsikt

  0.93 miles unna
 1. Langkirke fra 1866

  1.03 miles unna
 2. Sydenstemning i Hamar

  1.05 miles unna
 3. For de store øyeblikk

  2.05 miles unna
 4. Brennhett kulturminne ved Mjøsa

  2.69 miles unna
 5. Fredet fuglereservat i Hamar

  2.9 miles unna
 6. Åttekantet steinkirke fra 1810

  3.22 miles unna
 7. Velkommen til Nordens Toscana!

  3.44 miles unna
 8. En av Norges eldste middelalderkirker

  6.58 miles unna
 9. Edvard Munch er døpt i Løten kirke

  10.31 miles unna
 10. Mjøsas hvite svane

  11.69 miles unna
 11. En spektakulær tre kilometer lang canyon i Løten

  16.09 miles unna
Previous Next

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av