Fra syltynn idé til Verdensherredømme - med Høst og Haug / Hamar bibliotek

Om

Mange av oss opplever å komme på nye idéer iblant. Det kan være idéer til nye produkter som kunne gjort hverdagen vår bedre, idéer som sparer tid, penger og miljøet eller idéer som rett og slett kan være veldig lønnsomme. Men nesten ingen av de som kommer på disse idéene opplever at idéene noen gang blir realisert. De aller fleste idéer forblir nettopp idéer – en tegning, en skisse eller et notat på mobilen. 

For Johan Høst og Stig Haug er det ikke slik. De har realisert hundrevis av idéer og mislykkes med enda flere. Og gjennom 30 år i kreativitetens tjeneste har de fått en helt unik kunnskap om hva som skal til for å finne, fange og få fart på idéene.
Foredraget Fra syltynn idé til Verdensherredømme er historien om hvordan to fyrer med til sammen drøyt 50 års kreativ fartstid har brukt alt de har lært om idéutvikling, kreative prosesser og det å tørre å tenke nytt og annerledes for å skape et prosjekt som skal bli deres desidert største og mest oppfinnsomme.

Johan Høst og Stig Haug er for tiden aktuelle med et femårsprosjekt som inneholder en bokserietrilogi og to spillefilmer. Det hele startet med en syltynn idé, masse risikovilje og evnen til å dele og finne riktige folk å jobbe med. Johan Høst har jobbet som kreativ leder, og startet reklamebyrået Ferskvann for mer enn 20 år siden. I februar 2022 debuterte han med krimboken «En nasjon i sjakk» til svimlende gode anmeldelser. Boka trykkes i stadig nye opplag og er solgt internasjonalt. Stig Haug er Stig i Stig og Stein, et gründermiljø som står bak et trettitalls selskaper de siste 28 årene, og som har utviklet egen kreativ arbeidsmetodikk. Stig er i tillegg filmprodusent og er i gang med å lage spillefilm av Johans debutbok.
Terningkast 6! – VG 
For et sjokk av en sjakkbok! Johan Høst debuterer med en heidundrende vellykket krim der alle brikkene på brettet flyttes rundt med mesterhånd.

Kart

Fra syltynn idé til Verdensherredømme - med Høst og Haug / Hamar bibliotek

TypeLitteratur/ poesi

Torggata 100, 2301, Hamar

Åpningstider

Klubbscene Rolf Jaco (9 Feb 2023)
DagTider
Torsdag19:00 - 20:30

Også i nærheten

 1. Langkirke fra 1866

  0.09 miles unna
 2. 7 km med nydelig mjøsutsikt

  0.17 miles unna
 3. Sydenstemning i Hamar

  0.21 miles unna
 1. Norges mest berømte stupetårn

  0.3 miles unna
 2. For de store øyeblikk

  1.11 miles unna
 3. Verdens største idrettshall som er bygget i tre

  1.26 miles unna
 4. Fredet fuglereservat i Hamar

  1.98 miles unna
 5. Åttekantet steinkirke fra 1810

  2.26 miles unna
 6. Brennhett kulturminne ved Mjøsa

  2.56 miles unna
 7. Velkommen til Nordens Toscana!

  3.14 miles unna
 8. En av Norges eldste middelalderkirker

  6.36 miles unna
 9. Edvard Munch er døpt i Løten kirke

  9.34 miles unna
 10. Mjøsas hvite svane

  12.63 miles unna
 11. En spektakulær tre kilometer lang canyon i Løten

  15.29 miles unna
Previous Next

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av