Signe Halle

Om

Velkommen til årets første utstillinger i Kunstbanken.

Mattias Härenstam // Dagene er kortere nå, men jeg skal ikke la mørket ta meg // skulptur, tresnitt

Signe Halle // 100% silke // tekstil

Inga Blix // Blomsterbilde Revisited // tekstil

Mattias Härenstam er kjent for sine særegne, vakre skulpturer. Utstillingen i Kunstbanken består av et nytt stort skulpturverk og en serie med tresnitt. I den store salen svever mørke skygger og brente figurer rundt en sterk lyskilde lik møll rundt et stearinlys om natten. Det er både noe faretruende og rituelt ved dem, men tittelen peker på et håp og en tiltro til menneskenes evne til å overgå farer og trusler. I lille sal vises en serie med iscenesatte selvportrett i tresnitt med tittelen Abendland. Kunstneren omtaler dem som en blanding av "kjøkken-surrealisme" og politisk satire.
Härenstam (f. 1971) har i flere tiår vært en meget aktiv kunstner. I 2021 mottok han Ingeborg og Per Palle Storms Ærespris og i 2019 fikk han Hovedstipendet fra Norsk Grafisk Fond. Hans arbeider er innkjøpt av bl.a. Nasjonalmuseet, KODE i Bergen, Stavanger Kunstmuseum og Nordnorsk Kunstmuseum.

Signe Halles (f. 1955) kunstnerskap er materialbasert og består av den tradisjonelle japanske brette- og innfargingsteknikken shibori. I Kunstbanken viser hun myke tekstiler og hengende, organiske former. I shibori kan uttrykket varieres uendelig, og utfallet avhenger ikke bare av brettemetode og mønsteret som dannes av sjablongene, men også av fargeblandingen og de iboende egenskapene til silkekvaliteten som brukes. Halle undersøker forbindelsen mellom kontroll, tilfeldigheter og erfart kunnskap. I enkelte verk bruker hun nål og tråd for å bygge opp flaten til tredimensjonale, skulpturelle verk.
Signe Halle har hatt et stort antall separatutstillinger, og deltatt på Årsutstillingen Norske Kunsthåndverkere en rekke ganger, senest i 2022. Hennes tekstile verk er kjøpt inn til Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Vestlandske Kunstindustrimuseum og Nasjonalmuseet.

Med utgangspunkt i fotografi og en heftig interesse for blomster har Inga Blix i noen år arbeidet med blomstemotiver i billedteppene sine. Hun prøver å unngå det estetiserende og idealiserende blikket på motivet når hun lager teppene med innfarget ullstoff og nål og tråd. Blix ser heller etter de ville og kaotiske sidene ved det som gror. Naturen har sin egen vilje og sin egen hensikt. Blomstene vet ikke at vi betrakter dem. Kanskje de betrakter oss? Tekstilkunstner Inga Blix (f.1956) bor og arbeider i Hamar. Utdannelsen er fra Statens Høgskole for Kunsthåndverk og design i Bergen, (diplomeksamen 1983) og California College of Arts & Crafts. Hun har deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland, hatt flere separatutstillinger og offentlige utsmykkingsoppdrag. Hennes arbeider er innkjøpt av Norsk kulturråd, KODE i Bergen og flere offentlige kunstsamlinger.

Pris fra

BillettypeBillettavgift
GratisGratis

Med forbehold om prisendringer.

Fasiliteter

Prisnivå

 • gratis

Kart

Mattias Härenstam, Signe Halle, Inga Blix

TypeUtstilling

Parkgata 21, 2317, Hamar
Close window

Call direct on:

62542260

Åpningstider

Kunstbanken, Parkgata 21, 2317 Hamar (21 Jan 2023 - 12 Mar 2023)
DagTider
MandagStengt
Tirsdag - Fredag11:00 - 16:00
Lørdag - Søndag12:00 - 17:00

Også i nærheten

 1. Sydenstemning i Hamar

  0.26 miles unna
 2. 7 km med nydelig mjøsutsikt

  0.38 miles unna
 3. Langkirke fra 1866

  0.43 miles unna
 1. Norges mest berømte stupetårn

  0.61 miles unna
 2. For de store øyeblikk

  0.74 miles unna
 3. Fredet fuglereservat i Hamar

  1.59 miles unna
 4. Verdens største idrettshall som er bygget i tre

  1.68 miles unna
 5. Åttekantet steinkirke fra 1810

  1.96 miles unna
 6. Brennhett kulturminne ved Mjøsa

  2.31 miles unna
 7. Velkommen til Nordens Toscana!

  2.82 miles unna
 8. En av Norges eldste middelalderkirker

  6.04 miles unna
 9. Edvard Munch er døpt i Løten kirke

  9.02 miles unna
 10. Mjøsas hvite svane

  13 miles unna
 11. En spektakulær tre kilometer lang canyon i Løten

  15.2 miles unna
Previous Next

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av