Utstilling: Lovprising av tilfeldighetenes spill

Om

Velkommen til utstilling i Kunstbanken!
Lovprising av tilfeldighetenes spill. Polsk multimediautstilling med Grzegorz Rogala, Victoria Sara Davis og Stanisław Furman.

Åpning lørdag 20. januar kl. 14.
Omvisning søndag 21. januar kl. 13.

Åpningstider er tirsdag-fredag kl. 11-16 og lørdag-søndag kl. 12-17.

Utstillingen står til søndag 3. mars.

Utstillingen Lovprising av tilfeldighetenes spill er en filmbasert multimediautstilling hvor en sentral idé er tilfeldigheter som oppstår som del av den kunstneriske prosessen. De tre kunstnerne gjør hver på sin måte ære på den sterke, polske filmtradisjonen.

Sammen med to serier med polske animasjonsfilmer for barn, byr utstillingen på varierte og mangfoldige, og interaktive opplevelser for publikum i alle aldre.
De tre kunstnerne viser nye verk som er laget spesielt for utstillingen. Den består av en stor flerkanals videoinstallasjon vist på seks fritthengende skjermer laget av den prisbelønte filmskaperen Victoria Sara Davis, Grzegorz Rogalas interaktive installasjon hvor betrakteren er med på å fullføre verket, en dokumentarfilm av Stanisław Furman og to serier med animasjonsfilmer for barn.

Tilfeldighet ved hjelp av kunstig intelligens konstruerer både fortelling og visualitet i Grzegorz Rogalas (f. 1956) verk. Installasjonen presenterer to kunstneriske personligheter (kvinne og mann) med to individuelle veier som smelter sammen til en, samtidig som de opprettholder sin individuelle karakter. Verket benytter seg av kunstig intelligens. Rogalas har en PHD innen intermedia og har i 10 år arbeidet med kunstnerisk film, fotografi og interaktiv kunst, samt drevet et filmstudio siden 1988.

Victoria Sara Davis (f. 1983) sin videoinstallasjon heter Traces, og er en poetisk fortelling om de polske kunstnerne Franciszka (1907-88) og Stefan Themerson (1910-88). De var pionerer innen avantgardefilm i Polen, og viktige innen europeisk avantgarde på 1930- og 1940-tallet. I installasjonen viser de seks fritthengende skjermene ulike filmutsnitt. Davis er født i Polen og vokste opp i Storbritannia. Hun har studert dokumentarfilm på Sorbonne i Frankrike og har vunnet flere priser for filmene sine. Hun er medlem av Europeisk Film Akademi.

Animatør Stanisław Furman (f. 1973) har laget en dokumentarfilm på grunnlag av filmmaterialet til den kjente filmskaperen Tomasz Pobóg-Malinowski (1940-2015). Filmen handler om Themersons.

De polske animasjonsfilmene for barn - Aggie (6-9 år) og Patchwork Kingdom (3-5 år) har fått norsk tale i forbindelse med utstillingen. Filmene er produsert av Serafiński Studio, Warszawa, ved Małgorzata Bosek-Serafińska (f. 1968). Patchwork Kingdom ble i 2023 kvalifisert for konkurransen i den viktigste internasjonale animasjonsfilmfestivalen i Annecy, Frankrike.

Utstillingen er produsert av Masovian Museum i Płock, Polen i tilknytning til Kunstbankens bilaterale EØS-prosjekt, og har fått svært god mottagelse både fra publikum og media.

Kurator for utstillingen er Małgorzata Sady.

Pris fra

BillettypeBillettavgift
GratisGratis

Med forbehold om prisendringer.

Kart

Utstilling: Lovprising av tilfeldighetenes spill

TypeUtstilling

Kunstbanken, Parkgata 21, 2317, Hamar
Close window

Call direct on:

62542260

Også i nærheten

 1. Norske og internasjonale billedkunstnere av vår samtid

  0.1 miles unna
 2. Sydenstemning i Hamar

  0.26 miles unna
 3. 7 km med nydelig mjøsutsikt

  0.38 miles unna
 1. Langkirke fra 1866

  0.43 miles unna
 2. Norges mest berømte stupetårn

  0.6 miles unna
 3. For de store øyeblikk

  0.75 miles unna
 4. Fredet fuglereservat i Hamar

  1.6 miles unna
 5. Verdens største idrettshall som er bygget i tre

  1.68 miles unna
 6. Åttekantet steinkirke fra 1810

  1.97 miles unna
 7. Brennhett kulturminne ved Mjøsa

  2.31 miles unna
 8. Velkommen til Nordens Toscana!

  2.82 miles unna
 9. En av Norges eldste middelalderkirker

  6.04 miles unna
 10. Seeding er formet som en krysning av et frø som spirer og en sædcelle, og står som et…

  7.09 miles unna
 11. Edvard Munch er døpt i Løten kirke

  9.02 miles unna
 12. Edvard Munch er født i Løten, og hele Løten sentrum preges av hans kunstneriske livsverk.…

  9.15 miles unna
 13. Mjøsas hvite svane

  13 miles unna
Previous Next

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av